Direct contact? Bel: +31(0)24 3500437

Home > Smart Logistics Engine

Smart Logistics Engine

Wat is de Smart Logistics Engine (SLE)?

De Smart Logistics Engine is een slim Algoritme om real-time logistieke keuze mogelijkheden uit 'netwerkvoorraad' te geven in situaties waarin voorraden op veel verschillende locaties liggen (winkels/DC's/Leveranciers/ Franchisenemers/Stads distributie punten.) Hiermee worden 'NEE' verkopen voorkomen en logistieke kosten bespaard.

Altijd ‘ja’ verkopen

Altijd “Ja“ verkopen, wie wil dat niet. De Smart Logistics Engine van OmniStock combineert uw eigen distributiecentra met die van uw leveranciers én de beschikbare winkelvoorraden tot één sterk omnichannel supply chain systeem. U kunt direct, gegarandeerde levering beloven en voorkomt dat u “nee” moet verkopen. Hiertoe stelt de Smart Logistics Engine mogelijkheden ter beschikking (middels API’s en een widget) om op basis van een simpel - zonder programmeren - aanpasbaar supply chain model realtime calculaties uit te voeren om bezorg- en afhaalopties te berekenen, rekening houdend met de plaats waar de consument zich bevindt (of waar deze een artikel wil hebben).

De Smart Logistics Engine is interessant voor fabrikanten, importeurs, groothandels, on- en offline retailers en franchise organisaties die geloven in de kracht van samenwerking. Ontdek hoe bijvoorbeeld Expert de voorraadbeschikbaarheid en het rendement van de logistiek van haar winkels sterk verbetert.

De Smart Logistics Engine is bijzonder geschikt voor partijen met voorraad op tig plaatsen: Retailers, samenwerkingsgroepen, fabrikanten met dealernetwerken en platforms.

Retailers / franchisenemers

Voor retailers en franchisenemers is beschikbaarheid van artikelen essentieel, maar in praktijk is het lastig om - zelfs voor kernassortiment - een hoge mate van beschikbaarheid te halen. Zowel door ruimtegebrek als werkkapitaal dat reeds in voorraden zit. Door middel van de Smart Logistics Engine maken vele handen licht werk: Alle voorraden in winkels, eigen magazijn en bij leveranciers kunnen worden samengevoegd tot een zogenaamde Netwerkvoorraad. Waar vervolgens alle deelnemers uit kunnen putten. Met behulp van de Smart Logistics Engine is niet de zwakste schakel, maar de sterkste schakel bepalend voor de kracht van het totale netwerk.   

Fabrikanten en merken

Voor fabrikanten en merken is een goede beschikbaarheid van artikelen in de markt van groot belang. Met behulp van de Smart Logistics Engine kunnen fabrikanten en merken een actieve rol spelen, door voorraaddata centraal bij elkaar te brengen en deze voor zowel eigen websites/webshops, als iedere dealer of afnemer weer ter beschikking te stellen. Hetzij middels voorraadbestanden of real-time via SLE-API's of de API-widget.

Platforms

Retailers, fabrikanten en leveranciers ondervinden de groeiende macht van online platforms, zoals bijvoorbeeld Bol.com en Zalando. Daardoor is er minder directe communicatie met de klant en wordt een fors deel van de marge afgeroomd. Klanten (zowel consumenten als B2B) zijn echter overduidelijk gecharmeerd van platforms door het grote aanbod van artikelen. Het wordt dus steeds interessanter om met een groep bedrijven zelf een platform te starten.

Eén van de uitdagingen die dan moet worden opgelost is: Waar liggen voorraden en wanneer kunnen ze ter beschikking zijn op de lokatie waar een klant ze wil hebben? De Smart Logistics Engine helpt om deze uitdaging aan te gaan.

Cases

Contact

Uw casus bespreken? We komen graag vrijblijvend langs of u bent van harte welkom op ons kantoor in Nijmegen. Er is veel meer mogelijk om slim om te gaan met voorraden op meerdere locaties.